Ben Martin Weijand

Ben Martin Weijand, een fantastisch pianist / begeleider, assisteert Carl waar nodig. Ben Martin is uniek in zijn vak. Hij weet de koorleden te inspireren en zorgt regelmatig voor ‘de vrolijke noot’.

Ben Martin Weijand is sinds 1988 de vaste pianist / begeleider van Tilburgs Mannenkoor La Renaissance. Hij heeft hoofdvak piano gestudeerd aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Theo Bles en Liana Serbesch en al voor zijn afstuderen (in 1984) werd hij aldaar benoemd als begeleider. Officieel als begeleider aan de zangafdeling, maar Ben Martin heeft ook talloze instrumentale examens begeleid, van piccolo tot contrabas. Daarnaast heeft hij vanaf het begin van zijn opleiding veel en graag met koren gewerkt en dat is zelfs zijn professie geworden.

Ben Martin is vast verbonden aan het Groot Omroepkoor te Hilversum, het Brabantkoor te Eindhoven en het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast speelt hij regelmatig bij koren in de regio, bijvoorbeeld bij het Bach Collegium te Breda en Souvenir des Montagnards te Tilburg. Maar de maandagavond is al meer dan 24 jaar gereserveerd voor Tilburgs Mannenkoor La Renaissance, een koor wat hoog niveau paart aan grote gezelligheid.

Ook in de kamermuziek is Ben Martin actief; hij vormt samen met Carlo Nabbe (viool) en Frans Grapperhaus (cello) het pianotrio Shehérazade wat regelmatig optreedt met repertoire van Haydn tot Shostakovich.

Ben Martin Weijand
Mail: weyand.hegeman@hetnet.nl