Peggy Hegeman

Peggy Hegeman, sopraan, geboren te Helmond begon op 7 jarige leeftijd met zingen bij het Stedelijk Helmonds Concertkoor. Zij studeerde hoofdvak solozang aan het Brabants Conservatorium bij de alt-mezzo Meta Bourgonjen. Na het behalen van het diploma ‘docerend musicus’ vervolgde Peggy haar opleiding aan het Maastrichts Conservatorium bij de Hongaarse tenor Bolditsar Ko├źnch. Verder volgde zij masterclasses bij Marius van Altena, Bernard Kruysen en in Zwitserland bij Erwin en Gyuri Schiffer.

Peggy verleende haar medewerking aan radio-opnames en maakte haar tv-debuut met de Maastreechter Staar. Daarnaast werkte zij mee aan diverse concerten, opera’s en operettes in binnen- en buitenland. Naast haar zangpraktijk heeft Peggy een uitgebreide lespraktijk. Zo heeft zij de leiding over het Souvenir Jeugdkoor te Tilburg, kinderen / jeugd van 8 tot en met 18 jaar waar ze stemvorming, theorie en het repertoire verzorgt. Peggy werkt ook voor het Fontys Conservatorium en de Fontys Dansacademie. Daarnaast wordt zij veelvuldig gevraagd als vocal coach bij diverse koren.

Op 11 juni 2004 is zij cum laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg als koordirigente. Momenteel volgt Peggy nog zanglessen bij Ingrid Voermans en directielessen bij Louis Buskens.

Peggy Hegeman
Mail: weyand.hegeman@hetnet.nl